My Girl with a Pearl
Mauritshuis, Den Haag
2023

'Vanaf februari 2023 is het wereldberoemde en meest geliefde meesterwerk, het Meisje met de parel van Johannes Vermeer, uitgeleend aan het Rijksmuseum. Toch zal de geest van het Meisje de Vermeerzaal niet verlaten…

Vorig jaar deed Het Mauritshuis een oproep: creëer jouw eigen Meisje - geïnspireerd op het meesterwerk uit 1665 van Vermeer - en maak kans om tijdens haar afwezigheid op háár plek te hangen.

Deze Open Call heeft een explosie aan creativiteit veroorzaakt. Maar liefst 3.482 Meisjes vanuit de hele wereld vonden hun weg naar Den Haag. Geschilderd, getekend, in wol, klei, hout, stof, bloemblaadjes, knopen, keramiek, groenten, fruit, schelpen, glaskraaltjes, ballonnen, Lego of als tatoeage. 

Een selectie van 170 ingezonden werken wordt digitaal in een loop vertoond op de plek waar het echte Meisje altijd hangt. '

Voor het Mauritshuis ontwierp ik de inrichting van deze presentatie en begeleide ik de productie. Samen met Kloosterboer Decor maakten we de originele lijst van het Meisje exact na, met hierin een scherm waar de inzendingen digitaal vertoond worden. Vijf inzendingen kregen ook een fysieke plek in de zaal. Fotolab verzorgde hiervoor de prints en Profilex de lijsten.

Back to Top